9 Temmuz 2008 Çarşamba

Ermeni Sorunu

ahh guzel ulkem , ah hemen her karis topraginda ellerin gozu olan guzel kizim , korkma , korkma sen , yaban elleri dokundurmam narin tenine , dokundurmam !



millet'i sadika dedik biz onlara, guvendik , bi yere giderken evimizin anahtarini dahi verdik , en yakinimizdi onlar , en samimi komsularimiz , hani kulune muhtactik belki , kulumuze muhtaclardi.



dedelerim , atalarim savasa giderlerken onlarin erleri , erkekleri evlerinden ayrilmadi , Turkler hizla fakirlesirken , firinlara , kuyumculara , zamanin bilimum ihtiyac olan herseyine sahip Ermeniler zenginlesti. . .



hristiyan dunyasinin ilgisini cekiyordu bizim millet-i sadika , hristiyanligi benimseyen ilk irk olarak yazildilar tarihin sayfalarina, Osmanli Imparatorlugu'nun dunya savasi icindeki cirpinislari devam ederken , gidip Ruslara mektuplar yazan ve "bize bir parca toprak verin savasta , Ermenistan'i kurmamiz icin , en olmadi Dogu Anadolu'da "vilayeti sikke " yi biz alalim , o da olmadi imparatorluk icinde genis haklara sahip olalim , bize bunlardan birini mutlaka saglayin , sizin yaninizda yer alalim " diyen papaz ne de cabuk unutmustu , zamaninda Bizans'in o ic parcalayan iskencelerinden kacip , bize sigindiklarini...oyle boyle degil , krallarini , iyice dovup kizginlastirdiklari kopekle ayni cuvala koyup parcalattiran Bizanslilardan bahsediyoruz...



gel zaman git zaman ,pamuk tarlalari icin , o bahsi gecen alti vilayete sahip olmak icin , bagimsiz Ermenistan'i kurabilmek icin , milleti sadikamiz , yan komsumuz gidip orgutlere katilmaya , zaten hasta olan imparatorluga bi tokat da onlar atmaya basladiginda , bir cikmaaz yolun en basinda buluverdik kendimizi . sirtimizdan vurulduk , her ilde isyanlar baslattilar , dinlerini , dillerini , irklarini koruyabilmeleri icin verilen imtiyazlari bize karsi kullandilar , oyle ki okullarda Ingiltere'den gelen silahlari sakladilar , papazlari koy koy dolasip , Ermenileri kiskirttilar. . iki kardes biri Ermeni komitacilarin yaninda , biri cok sevdigi kapi komsusunun , birbirleriyle bile kavga etmeye basladilar !



bi yandan savasan Osmanli , tedbir olarak , hemen bir bildiri yayinladi ve sorun cikaran Ermenilerin GECICI bir sure , o zamanlar Osmanli SINIRLARI icinde bulunan Sam'a goturulmelerini , kontrol altinda tutulmalarini saglamaya calistilar. trenlerle toplanan bu Ermeni halki , kimisi acliktan , kimisi trenin durdugu yerlerde firardan , kayiplar verdiginden bu gun sorumlu tutuldugumuz "soykirim"yalanlarinin temeli atilmis oldu.



1870'li yillardan bu yana sorun teskil eden bu olay gunumuzde Ermenilerin de kendi yalanlarina inanmalariyla ve aslinda tum gercekleri bilen Avrupa ulkelerinin de destegiyle kocaman bir hal aldi.



bu gun , Erivan'da , Ermeniler evlerini Agri Dagi'ni gorecek sekilde insaa etmeye basladilar ,oyle ki , her sabah uyandiklarinda , kapilarindan her cikislarinda o dagi gorup , nefretlerini buyutmek ve "bi gun oraya sahip olacagiz " diye hayal etmek icin .



biz neden susuyoruz ? neden arsivlerimizi acmiyoruz ? neden sorulari karsiliksiz birakiyoruz ,neden hepimiz bu konuda cok cahiliz ? neden ogrenmiyoruz bu sorunun gelmisini gecmisini ? neden neden neden ?



bir cok yazi var bunun uzerine , tavsiyem bi kac kitaptan ibaret , ( yazarini unuttugum kitaplari guncelleme yaptigimda yazacagimdir )



okuyun :1) Naci SAHIN Emperyalizmin hedefinde Turkler ve Ermeniler ( hocam 100 dusurdum notumu =) )



gezin : http://www.ermenisorunu.gen.tr/



anlatin : konu hakkinda okudugunuz gordugunuz bildiginiz herseyi bilmeyenlere !



susmayin! susunca kimse duyamaz icinizden gecenleri ...



bu da konuyla ilgili yaptigim videolar youtube'da mevcuttur. =)

5 yorum:

eishenheim dedi ki...

Canım kesinlikle çoook haklısın. söyleyecek söz bulamadım inan. Bu yapılanlar tam olarak yemek yediği tasa....... Yakındır bulurlar belalarını

Bgmedia dedi ki...

Azeri tarihçilerde soykırımı bizim yapmadığımızdan yana. ÜStelik öyle iki şarkı yapıp ortaya çıkmakla değil, kanıtlarla..

Peki niye susturamıyoruz arşivimizle onları?

Çnkü ONLARın başka planları var !

Namlu dedi ki...

Aslinda herkes biliyor kimin ne olduğunu ama çıkarlar söz konusu.Ondan dolayı herkes çıkarı yüzünden o ülkeyi destekler.Bu soykırımı tanıyan ülke sayısı oldukça fazla.Ancak belgeler ortada, fakat gerekli işlemler yapılmıyor.Gerekli ilgi gösterilmiyor.

Ermeniler madem ki soykırım yapıldı diyorlar biz onlara para karşılığında belgeleri açmalarını istediğimizde neden açmadılar.Verdiğimiz para miktarıda öyle küçümsenecek bir miktarda değildi.

Sonuç olarakdan bu böyle devam eder.Onlar der soykırım biz deriz soykırım yok.

Herkes biliyor aslında ama işine nasıl gelirse öyle söylüyor.

Bgmedia dedi ki...

büyük bir yalanı kabul ettirmeye çalışırken asıl amaçları Yahudiler nasıl ki Almanyadan soykırımdan dolayı maddi olarak istediklerini aldı bunlarında istedigi o.

Ama Türkiye'nin bu olanları pek umursamaz hali, duruşu var. Ama 100ülkeden 90ı inanırsa bu yalana gerçeklikte eriyip gider korkum o.

Bir de arşiv falan diyoruz da o arşivlere ileriki zamanlarda bişey olmayacagı ne malum?

Erdnc dedi ki...

yorumsuz...

Önemli!

Bu blog tamamen islami usüllere göre yapılmıştır.
Yapımda ve yönetimde hiç bir domuzun emeği geçmemiştir. .