29 Ocak 2010 Cuma

hayatimda yer alan herkesi ilgilendiren yazi


belki de bi ozelestiri bu.

kimlik sorgusu... "ait" olmak ve "benlik" kavgasi icinde sıkışıp kalmisligin verdigi bir bunalti da olabilir bu okuduktan sonra karar veririz birlikte... her neyse!

oturup sohbet edebilecek bir konu bulamayacagim insanlara dahi kendilerini "ben"den ustun hissetmelerini saglayabilmek gibi bir yetenegim var benim. sonrasinda husrana ugruyorum lakin bu durumdan hemen sonra. zira bahsi gecen sahis kendini bi bok sanma suretiyle beni siklemeyip, "kirmamak" amacli davranislarimi " essah" sanip, gotu arsa degiyor. guluyorum size :)) valla!

"Seviyorum" diye yuzune hic cekinmeden soylediklerim....

seviyorum sizi evet. altinda anlam aranmayacak bi sevgi bu. -kalemimi sevdigim gibi, bi kelebegi sevdigim gibi, gitarimi sevdigim gibi, muzik calarimi sevdigim gibi belki de ornek isterseniz cogaltirim...- seviyorum sizi. derinlestirmeye calismayin, yine ben uzuluyorum. kirmamak icin cabaliyorum bu kez, sonra yine ilk paragrafta bahssettigim olay vuku buluyor. deliriyorum!
derinlik sahibi "sevmelerim" olursa, bizzat haberiniz olur bilakis...

sarilip optuklerim...

icimden geldiyse yapiyorum o an. bi kac dakika sonra sizi oldurmek de isteyebilirim, sasirmayin. ben de insanim, bi yuregim var, kendi yumrugum buyuklugunde. takdir edersiniz ki agir yukleri tartamayacak kadar kucuk kendileri... zorlamayin. sarildim optum ne olmus? itmeyin beni, cekmeyin yanaginizi... kokunuzu esirgemeyin benden ne olur ki sanki?

yolda gorup selam vermediklerim....

cok azsiniz. ama varsiniz! sevmiyor, hoslanmiyorum sizden. selam versem de basinizi ceviriyorsunuz, bozuluyorum! bu sebepledir ki olmayisiniz dunyam icin en hayirlisi. yokolun!

ailem... dostlarim... yuzunu hic gormedigim en sevdiklerim... yuzunu cok gorup hic sevmediklerim... beni hic sevmeyenler... beni cok sevenler... hepiniz icin her gece dua ediyorum... hepinizi korusun Allahim...

"her neyse"...
sanirim "deliriyorum"...
olsun yine de "guluyorum"...
hep soyledim, hep soylerim, hepinizi "seviyorum"!
"selamlar" olsun
"opuyorum"...

bak yine ayni seyler oluyor...

sanirim "bi ozelestiri bu"

susuyorum!

Pinartje

2 yorum:

Fatih ZENGİN dedi ki...

Güzel..Sorgulamak iyidir bebeam!
Yerinde bulgularda var yazıda sevdim.. :)

Namlu dedi ki...

Öz eleştiri ise birde karşıt eleştiride biz yapalım.
4.satır ile 10.satır arasına karışmak isterim.
Karşılıklı ilişkilerde "kırmamak" düşüncesi yanlıştır.
Çünkü şimdi kırmazsan ileride daha fazla kırılır.
Bu iyilik olmaz daha çok kötülük olmuş olur.
Çünkü gerçekler içerisinde yaşıyoruz.
Yani bizlerde gerçekçi olmalıyız.
Birde sonrasında gülmen biraz hatalı oluyor.
Toplumda zaten yeterince böylesi tipler var.
Misal bir kör göremeyeceğini bilir. Ama acımak duygusu ile ona kör demediğimiz takdirde biz onun tüm isteğini tüm şevkini kırmış oluruz. Çünkü o kendinin kör olduğunu bilir. Ve karşısınınkininde ona bu şekilde yanaşmasını ister. Görme kelimesini onun yanında kullanmamaya çalışırız, vs. Bunlar hep yanlış davranışlardır. Köre kör olduğunu söylemezsen onun yaşantısına umut değil umutsuzluk katmış olursun. Daha detaylı bir anlatım için Doğan Cüceloğlu=Onlar Benim Kahramanım adlı kitabını öneririm.

Niye sadece o paragrafa takıldın diyede soracak olursan eğer tüm yazın o paragrafa bağlanıyor. Ondan dolayı =)

Önemli!

Bu blog tamamen islami usüllere göre yapılmıştır.
Yapımda ve yönetimde hiç bir domuzun emeği geçmemiştir. .